Vragen? bel: +31 (0) 78 674 57 36 of
 app ons op + 31 6 57 42 33 34

  • Ma t/m vr: 8.30 - 17.30 uur
  • Za: 09:00 - 16.00 uur

Wel de lusten maar niet (meteen) de lasten: betaalplan verlaagt drempel voor veel klanten

dinsdag 5 december 2017 | Geschatte leestijd: 1 minuut
Santander

Betaalregelingen voor een substantiële investering, zoals de aanschaf van een auto, maakt het voor veel mensen mogelijk iets te kopen waarvoor ze niet in één keer het volledige bedrag hoeven neer te leggen. Natuurlijk kost zo’n financiering geld, maar het voordeel is dat je de kosten van je aanschaf maandelijks kunt  spreiden, terwijl je meteen profijt kunt hebben van je investering. Wel de lusten, maar niet meteen alle lasten.

In de tuinbranche werd dit voor zo’n omvangrijk assortiment nog niet aangeboden. Een reden voor ons om een overeenkomst te sluiten met Santander Consumer Finance Benelux B.V. waardoor klanten hun aanschaf tot € 5.000 kunnen financieren. Het betaalplan voorziet in een vaste looptijd, een vaste rente en een vast maandbedrag. Wij beschouwen dat als service naar onze klanten, net als al onze andere advies- en servicediensten. Je merkt dat deze nieuwe dienst als geroepen komt. Iedereen wil tegenwoordig graag luxe en welzijn vanuit het huis doortrekken naar buiten en er meteen van genieten. Vaak vergt die behoefte toch een flinke investering.

Onze nieuwe betaalregeling kan voor sommige klanten ook nog fiscale voordelen opleveren. Als de aanschaf wordt aangemerkt als verbetering van de woning of als zakelijke aanschaf, kan in zulke gevallen de rente (deels) worden afgetrokken van de belasting. De betalingsregeling voldoet aan de officiële richtlijnen, waarbij een toetsing behoort bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR). Kredietverstrekkers moeten elke lening aanmelden. Dat is een wettelijke plicht. In onze voorlichtingsfolder staat ook de zinsnede ‘Let op! Geld lenen kost geld’. In feite neemt de financieringsmaatschappij de eventuele risico’s over. De toetsing en het hele betalingsproces wordt gedekt door het aangeboden rentepercentage. Wij ontvangen daarvan overigens niets.

Tenslotte heb je als klant geen loonstrook, jaaroverzicht van de werkgever of een heel dossier nodig. De aanvraag voor de financiering van de aanschaf gaat heel gemakkelijk. Via de app voeren we een foto in van een rij- of legitimatiebewijs. Met één klik is de toetsing geregeld.

Reageer hier en praat mee!

Terug naar alle artikelen
popup please wait

Even geduld aub