Vragen? bel: +31 (0) 78 674 57 36 of
 app ons op + 31 6 57 42 33 34

  • Ma t/m vr: 8.30 - 17.30 uur
  • Za: 09:00 - 16.00 uur

Wat te doen in de tuin bij slecht weer?

zaterdag 5 augustus 2017 | Geschatte leestijd: 2 minuten
Slecht weer

Wat te doen in de tuin bij slecht weer?

Wanneer de zomer net als dit jaar tegen valt, is het altijd lastig om tijd in uw tuin te besteden. Daarom hebben we gekeken wat de mogelijkheden zijn in de tuin wanneer het weer niet meewerkt. Natuurlijk zijn de mogelijkheden al een stuk uitgebreider wanneer u in het bezit bent van een blokhut of veranda. De veranda is niet alleen geschikt om schaduw te verzorgen, maar biedt ook de mogelijkheid om buiten te vertoeven wanneer het regent.

Het ideale van een blokhut!

Een blokhut is al helemaal ideaal. Niet alleen als opslag, maar ook bijvoorbeeld als buitenkantoor of ontspanningsruimte. Wanneer u de blokhut gaat gebruiken voor persoonlijk gebruik in plaats van als opslag van spullen en materialen, is het wel zo verstandig om een model te kiezen dat gebruik maakt van dikker hout. Dit isoleert namelijk stukken beter, en maakt de blokhut ook een aangename plek buiten de warme seizoenen om. De perfecte uivalsbasis voor het actieve gezin.

Blokhut met luifel

Geen plek voor een terrasoverkapping? Geen probleem! Er zijn voldoende blokhutten beschikbaar met een luifel. Onder die luifel of terrasoverkapping zijn er voldoende mogelijkheden voor ontspanning. Een blokhut met overkapping is ideaal. Een van de meest gezellige moet toch de vuurtafel zijn. Door de komst van centrale verwarming hebben steeds minder woningen een vuurkachel of open haard. Toch blijft vuur iets interessants, en blijven we het gezellig vinden om met familie rond een open vlam te zitten.

De vele mogelijkheden met een blokhut

Voor ons is dit geweldige tijdbesteding, weg met de elektronica en dit gebruiken als familietijd heeft ons dichter bij elkaar gebracht. Ik wil niet claimen dat de kinderen zelf de tablet wegleggen als het begint te regenen, maar “een gezellige avond in de blokhut” wordt met veel enthousiasme ontvangen. Het hout geeft een knus gevoel en het geluid van de regen op het dak draagt bij aan de ervaring dat je toch ongeveer buiten zit.

We gebruiken de blokhut ook voor logeerpartijtjes, wat luchtbedden opblazen, en de stuiterballen kunnen lekker hun eigen gang gaan, en wij hebben een ongestoord avondje. In de winter gebruiken we de blokhut als buitenkantoor, wat door de dikke wanden prima gaat, en een heerlijk zelfstandige ruimte biedt om ongestoord te werken.

De blokhut is bij ons niet meer weg te denken, en zijn van mening dat wij altijd een blokhut zullen hebben. Is het niet als kantoor, dan wel als een stukje opslag of vakantiehuisje. Ik had van te voren niet kunnen voorspellen dat de blokhut zo’n succes zou zijn, zowel voor mij persoonlijk als de rest van het gezin.

Reageer hier en praat mee!

Terug naar alle artikelen
popup please wait

Even geduld aub