FAQ
Veelgestelde vragen

Wij adviseren en helpen u graag bij eventuele vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag.

Contact opnemen

Heb ik een vergunning nodig om een veranda of tuinkamer te plaatsen?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Er zijn wel een aantal regels waar u rekening mee moet houden:

  • Binnen 4 meter van de woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
  • Binnen 4 meter van de woning mag u lager bouwen dan verder van uw huis
  • Binnen 4 meter van de woning mag u niet hoger bouwen dan 30 cm boven de eerste verdieping
  • Wilt u meer dan 4 meter van uw huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
  • U mag niet de gehele tuin overkappen
  • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

Een vergunning is nodig als:

  • U een overkapping in de voortuin wilt bouwen
  • Uw overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij de gemeente of het omgevingsloket, zo weet u snel of er een vergunning vereist is. Natuurlijk denken we met u mee en helpen we u graag verder.

Hoe maak ik van mijn veranda een tuinkamer?

Een veranda kunt u met glasschuifwanden op elk gewenst moment uitbouwen tot een tuinkamer. Bij Veranda Village hebben we verschillende glasschuifwanden in onze collectie. 

Glazen schuifwanden bestaan uit meerdere schuifbare glazen panelen (met minimale overlap), die door handige deurmeenemers in één beweging zijn te openen of sluiten. Met deze wanden kunt u een (bestaande) veranda, overkapping en kapschuur afsluiten en geniet u in elk seizoen van het buitenleven.

Bij Veranda Village kunt u in 5 stappen zelf uw tuinkamer samenstellen. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden in onze showrooms.

Welke type overkappingen zijn er?

Bij Veranda Village hebben we verschillende modellen overkappingen van Verasol en Yard. In onze collectie vindt u zowel houten als aluminium veranda's, geschikt voor uiteenlopende budgetten. Zo is er altijd een overkapping die past bij uw wensen, woning en tuin.

Een aluminium veranda of terrasoverkapping is nagenoeg onderhoudsvrij. U heeft voor het dak keuze uit polycarbonaat of glas.

Laat u inspireren door ons online assortiment, breng een bezoek aan een van onze overdekte showrooms voor persoonlijk advies of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Komt Veranda Village thuis inmeten?

Maatwerk is voor Veranda Village geen enkel probleem. Daarom komen we bij u thuis altijd eerst goed inmeten, zodat we voor u een veranda, tuinkamer, carport of zonwering ontwikkelen die volledig naar uw tevredenheid wordt geplaatst. 

Bij het inmeten kijken we naar de kenmerken van uw tuin of woning waar we bij de montage rekening mee moeten houden, zoals de muren, accessoires, de regenijp, de dakgoten of de fundering.  

Na het inmeten, controleren we het ontwerp en indien nodig passen we het aan. Zo voorkomen we dat we tijdens het monteren voor onverwachte zaken komen te staan.

Zijn glasschuifwanden veilig?

De glasschuifwanden van Veranda Village zijn gemaakt van 8 of 10 mm dik veiligheidsglas. Het glas is enorm sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Mocht er onverhoopt een ongelukje gebeuren dan breekt het glas in duizenden kleine, onscherpe stukjes. Dat is wel zo veilig.

Kan ik mijn veranda later uitbreiden met glasschuifwanden?

U kunt uw veranda later altijd uitbreiden met glasschuifwanden. Laat u dit jaar alleen uw veranda door Veranda Village plaatsen, dan kunt u die op een ander moment uitbreiden met vasten wanden en/of glasschuifwanden.

Ook uw houten overkapping of kapschuur kunt u winddicht maken met glasschuifwanden. Bezoek onze showrooms voor meer informatie en inspiratie.

Kunnen glasschuifwanden op slot?

Uw glasschuifwanden kunt u laten voorzien van diverse sloten, van een eenvoudige afsluiting onderin een schuifwand, tot fraai in de deur verwerkt cilindersloten. Zo kunt u de overkapping altijd afsluiten.

We vertellen u bij Veranda Village graag meer over de mogelijkheden.

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een aluminium veranda of terrasoverkapping met glasschuifwanden die u gedeeltelijk of geheel kunt openzetten. Als het kouder is, waait of regent houdt u de schuifwanden lekker dicht en bent u beschermd tegen alle weersomstandigheden. Zo kunt u het gehele jaar van het buitenleven genieten! 

Uw tuinkamer maken we standaard voor u op maat. Onze tuinkamers onderscheiden zich door de stevige en onderhoudsarme constructie.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een tuinkamer bij u thuis? Of wilt u weten op welke manier u uw veranda het beste kunt uitbreiden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Heeft een veranda of tuinkamer onderhoud nodig?

Een aluminium veranda en tuinkamer hebben minimaal onderhoud nodig. U houdt uw veranda of tuinkamer in goede conditie door ze af en toe een goede schoonmaakbeurt te geven. Zo heeft u meer plezier van uw overkapping of tuinkamer en geniet u ook over tien jaar van uw buitenruimte.

Is een carport vrij te plaatsen?

Een carport kunt u aan het huis of vrijstaand plaatsen. Wanneer u de carport los plaatst, zijn bouwkundige aanpassingen aan uw woning niet nodig. U kunt de carport zelf installeren, maar uiteraard kan Veranda Village dit ook voor u verzorgen.

Welke type zonweringen zijn er?

Bij Veranda Village hebben we verschillende soorten zonwering beschikbaar om aan diverse behoeften en voorkeuren te voldoen. Zo bent u bij ons aan het juiste adres voor onderdakzonwering, bovendakzonwering, zonnedoeken en screens. Maatwerk is voor ons geen enkel probleem. We komen bij u thuis altijd eerst goed inmeten, zodat we voor u zonwering ontwikkelen die volledig naar uw tevredenheid wordt geplaatst. 

Bekijk hier ons online assortiment, vraag een offerte aan en vraag naar de mogelijkheden of kom geheel vrijblijvend langs in een van onze overdekte showrooms. Onze verkoopadviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Wat zijn glasschuifwanden?

Glasschuifwanden zijn structuren bestaande uit glazen panelen die naast elkaar kunnen worden geschoven om een open of gesloten ruimte te creëren. Met glasschuifwanden van Veranda Village kiest u voor kwaliteit en een strak design. Onze glasschuifwanden maken we voor u 100% op maat. Dan heeft u de garantie dat de glasschuifwanden minimaal overlappen.

Verken ons online assortiment, vraag een offerte aan of kom geheel vrijblijvend langs in een van onze overdekte showrooms. Wij helpen u graag met het realiseren van uw wensen.

Waarom is zonwering belangrijk?

Zonwering verwijst naar alle systemen die zijn ontworpen om het binnenvallende zonlicht te regelen en te beheren, meestal om overmatige hitte, schittering en UV-stralen te verminderen. 

Het is essentieel omdat het helpt bij het handhaven van een comfortabel binnenklimaat, het verminderen van energiekosten door het verminderen van het gebruik van airconditioning, het beschermen van meubels en interieur tegen verkleuring door de zon, en het bieden van privacy aan bewoners. Met zonwering van Veranda Village kunt u altijd genieten van het weer in uw veranda of tuinkamer!

Bekijk hier ons online assortiment, vraag een offerte aan of kom geheel vrijblijvend langs in een van onze overdekte showrooms. Onze verkoopadviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Welke type carports zijn er?

Bij Veranda Village hebben we diverse houten carports en aluminium caports van de merken Verasol en YARD Outdoor. Zo is er altijd een carport die past bij uw wensen, woning en tuin.

Onze houten carports zijn vervaardigd uit geïmpregneerd lariks/douglas hout. Het hout is behandeld om het beter bestand te maken tegen vocht en andere invloeden van buitenaf, wat de levensduur van uw carport aanzienlijk verlengt. 

Aluminium carports zijn lichtgewicht, onderhoudsarm en roestbestendig. Ze bieden een moderne uitstraling en zijn ideaal voor strakke designs.

Laat u inspireren door ons online assortiment, breng een bezoek aan een van onze overdekte showrooms voor persoonlijk advies of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Wordt de carport door Veranda Village geïnstalleerd?

De aluminium carports van Veranda Village worden op maat voor u gemaakt en geïnstalleerd door onze ervaren monteurs. 

De houten carports van YARD Outdoor zijn ontworpen voor doe-het-zelfmontage, zodat u zelf kunt zorgen voor de realisatie van deze functionele toevoeging aan uw woning. De set wordt geleverd inclusief alle benodigde bevestigingsmaterialen, waardoor de montage eenvoudig en probleemloos verloopt. U heeft geen extra materialen nodig; alles wat u nodig heeft om deze carport te installeren, is inbegrepen. Uiteraard is het mogelijk om ook de installatie van houten carports door Veranda Village te laten verzorgen.

Wat zijn de voordelen van een carport?

Een carport van Veranda Village biedt uw auto het hele jaar bescherming tegen zonlicht, uv-straling, regen, vallende bladeren en uitwerpselen van vogels. Daarnaast zorgt een carport voor extra ruimte om bijvoorbeeld uw garage voor andere doeleinden te gebruiken, terwijl uw auto toch beschermd, droog en uit de zon staat. Daarnaast investeert u in duurzaamheid en voegen onze modellen een moderne uitstraling aan elke ruimte toe. 

Laat u verrassen door de vele mogelijkheden met een carport, bezoek een van onze vestigingen of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.